Akademik Birimler İçin Bidr ve Pukö Eylem Planı Eğitimi Gerçekleştirildi

Akademik Birimler İçin Bidr ve Pukö Eylem Planı Eğitimi Gerçekleştirildi

Akademik Birimler İçin Bidr ve Pukö Eylem Planı Eğitimi Gerçekleştirildi
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından, idari birimlere yönelik Birim İç Değerlendirme Raporu (BİDR) ölçüt ve alt ölçütleri ile PUKÖ eylem planı şablonunun etkin kullanımına ilişkin bilgilendirme eğitimi 9 Eylül 2025 Pazartesi günü saat 11.00’de çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Eğitimin açılış konuşmasını Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Figen KARAFERYE yaptı. Karaferye, katılımcılara eğitim programının amacı hakkında bilgi verdi ve kalite süreçlerinin üniversitenin kurumsal gelişimi açısından önemini vurguladı.

Sunumlar ise kalite koordinatör yardımcıları tarafından gerçekleştirildi:

Liderlik, Yönetişim ve Kalite başlığında Dr. Öğr. Üyesi Burcu AKDENİZ ve Öğr. Gör. Dr. Yeşim ARABOĞA,

Eğitim ve Öğretim başlığında Öğr. Gör. Dr. Hilal KILMANOĞLU ve Dr. Öğr. Üyesi Enise GÜNDOĞDU,

Araştırma ve Geliştirme başlığında Dr. Öğr. Üyesi Mesut YAZICI,

Toplumsal Katkı başlığında ise Öğr. Gör. Latife SÜRSAVUR DEMİREL sunumlarını yaptı.

Eğitimde, PUKÖ Döngüsü (Planla–Uygula–Kontrol Et–Önlem Al) aşamaları ve faydalarının yanı sıra, Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecinde idari birimlerin sorumlulukları ve BİDR ölçütleri doğrultusunda kanıt üretiminin önemi ele alındı.

Program, üniversitenin kurumsal akreditasyon hedefleri, sürekli iyileştirme anlayışının yerleşmesi ve paydaş katılımının artırılması yönünde değerlendirmelerle tamamlandı.

Son Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2025, Çarşamba