Kurum İç Değerlendirme Raporu (Kidr) İçin Alt Komite Gruplarıyla Online Toplantı Gerçekleştirdi

Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) için alt komite gruplarıyla online toplantı gerçekleştirildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü, kurum içindeki değerlendirme sürecini güçlendirmek amacıyla 06.02.2024 tarihinde alt komite gruplarıyla bir araya geldi. Kalite Koordinatörümüz Prof. Dr. Hilmi Yurdakul'un açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, kurumun kalite yönetimi ve gelişimine dair önemli adımlar atıldı.

Toplantıya, Kalite Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Derya Deliktaş ve Dr. Öğr. Üyesi Onur Koşar, kalite koordinatörlüğü idari personeli, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin çeşitli birimlerinden akademisyenler ve yöneticiler katılım gösterdi. Prof. Dr. Hilmi Yurdakul, değerlendirme sürecinin önemine vurgu yaparak, üniversitenin hedefleri doğrultusunda kalitenin sürekli olarak arttırılmasının önemini vurguladı ve kurum içi değerlendirme raporunun hazırlanması sürecinde alt komite gruplarının rolünün büyük olduğunu belirtti.

Alt komite grupları, üniversitenin farklı birimlerini ve faaliyetlerini kapsayan detaylı bir değerlendirme süreci için oluşturuldu. Bu gruplar, akademik birimlerden idari birimlere kadar geniş bir yelpazede üniversitenin kalite standartlarını belirleme ve iyileştirme amacı gütmektedir.

Toplantı boyunca, katılımcılar önümüzdeki dönemde izlenecek stratejileri, değerlendirme kriterlerini ve süreçleri ele aldılar. Ayrıca, her bir alt komite grubunun belirli bir alandaki güçlü ve zayıf yönleri belirlemek üzere görevlendirildiği belirtildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, kalite odaklı yaklaşımıyla ulusal ve uluslararası alanda tanınmış bir kurum olarak yoluna devam ederken, kurum içi değerlendirme süreciyle YÖKAK takvimi doğrultusunda Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) başvurma hedefine daha da sağlam bir temel oluşturacaktır.

Son Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2024, Pazartesi