Kalite Koordinatörlüğü Tarafından Bidr Hazırlama Eğitimi Gerçekleştirildi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, kalite standartlarını yükseltmek ve YÖKAK takvimi doğrultusunda Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) başvurma hedefi adına önemli bir adım attı. Kalite Koordinatörlüğü tarafından 12.02.2024 tarihinde düzenlenen eğitim toplantısıyla, birim iç değerlendirme raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken hususlar ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Hilmi Yurdakul, üniversitenin kalite odaklı yaklaşımının önemine vurgu yaparak, "Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak kendimizi objektif bir şekilde değerlendirmeli ve fotoğrafımızı içeriden net olarak çekebilmeliyiz. Bu doğrultuda birim iç değerlendirme raporları, hem mevcut durumun tespitinde hem de gelecek hedeflerin belirlenmesinde kilit bir rol oynamaktadır. Üniversitemiz, kalite yönetimi ve akademik mükemmeliyet konularında önemli bir ilerleme kaydetmiştir. Ancak hedeflerimizi daha da yukarılara taşımak adına 2025 yılında kurumsal akreditasyonu hedeflemekteyiz. Kurumsal akreditasyon süreci, üniversitemizin güçlü yanlarını belirlememize, zayıf noktalarını geliştirmemize ve uluslararası standartlara uyum sağlamamıza olanak tanıyacaktır." dedi.

Eğitim boyunca katılımcılara, birim iç değerlendirme raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken temel hususlar koordinatörlük personeli Gönül Baş tarafından detaylı bir şekilde aktarıldı. Eğitim toplantısının son bölümünde katılımcılara söz verilerek bir soru-cevap oturumu düzenlendi. Katılımcılar, birim iç değerlendirme raporlarının hazırlanmasıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek ve anlamadıkları konuları netleştirmek için çeşitli sorular yönelttiler.

Toplantı bitiminde, eğitim sunusunun katılımcılar ile paylaşılacağı koordinatörlüğümüz tarafından tüm katılımcılara bildirildi. Kurum içinde kalite kültürünün daha da güçlenmesi amacıyla benzer etkinliklerin gelecekte de düzenleneceği ifade edildi.

Son Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2024, Pazartesi