Epdad Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal ile Bölüm Akreditasyonları Temalı Toplantı Yapıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlük binasında, 10 Mayıs 2024 tarihinde, bölüm akreditasyonlarının ele alındığı kapsamlı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve EPDAD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya TOPÇUOĞLU ÜNAL ve dekan yardımcıları Doç. Dr. Murat BARTAN ve Dr. Öğr. Üyesi Handan KILIÇ ŞAHİN ile Kalite Koordinatörü Yardımcıları Doç. Dr. Derya DELİKTAŞ ve Dr. Öğr. Üyesi Onur KOŞAR katıldı.

Toplantının açılışında, Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, eğitim fakültesi programlarının akreditasyonu ile ilgili kapsamlı bir bilgilendirme yaptı ve akreditasyon süreçlerinin akademik programların kalitesini güvence altına almadaki önemine dikkat çekti. Akreditasyonun, bölümlerin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmasını sağladığını ve öğrenci ile öğretim üyesi memnuniyetini artırdığını belirtti. Ayrıca, akreditasyon kriterlerinin detaylı bir şekilde incelenmesi ve bu kriterlerin bölümlere nasıl entegre edileceği konusunda fakülte yönetimine ve öğretim üyelerine kapsamlı bilgi sundu.

Prof. Dr. Fulya TOPÇUOĞLU ÜNAL, akreditasyon süreçlerinin eğitim fakülteleri için önemine vurgu yaparak, bu süreçlerin öğretim kalitesini artırmada kritik rol oynadığını belirtti. Fakültelerinin uluslararası akreditasyon standartlarını karşılamak amacıyla yoğun çaba sarf ettiklerini ve bu bağlamda Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL'ın bilgi ve deneyimlerinden faydalanmanın büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.

Toplantının ilerleyen bölümlerinde, akreditasyon sürecinde karşılaşılan zorluklar ve bu zorlukların nasıl aşılabileceği konusunda interaktif oturumlar düzenlendi. Fakülte üyeleri, akreditasyon kriterlerine uyum sağlama, sürekli kalite iyileştirme süreçleri ve akreditasyon sürecinde gerekli olan dokümantasyon hazırlıkları hakkında detaylı bilgi aldılar.

Toplantının kapanışında, DPÜ katılımcıları, Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL'a katkılarından dolayı teşekkür ederek, akreditasyon çalışmalarının devam edeceğini ve bu tür bilgilendirici toplantıların sürdürüleceğini belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2024, Perşembe