Üniversitemiz Birimleri Kalite ve Akreditasyon Çalışmalarında İyi Uygulama Paylaşımları

Kalite Koordinatörlüğünce düzenlenen ve akademik birimlerimizde akreditasyon çalışmalarını teşvik etmek, süregiden kalite iyileştirme çalışmalarını desteklemek amacıyla “I. Kalite Meslektaş Paylaşımları Etkinliği” 07 Nisan 2025 Pazartesi günü üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Etkinlik, gerçekleştirilen iyi uygulamalar üzerinden kalite çalışmalarının detaylı bir şekilde ele alınması bakımından önemli kazanımlar sağladı.
Etkinlikte katılımcılara hitaben konuşma yapan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, üniversitemizin kalite süreçlerinin tüm birimlerde büyük bir özveriyle yürütüldüğünü ifade ederek Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin kalite ve akreditasyon süreçlerinde büyük bir atılım içinde olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kızıltoprak, bu süreçte yer alan tüm akademisyenlerimizi özellikle tebrik ettiği konuşmasında tüm birimlerimizin kalite ve akreditasyon süreçlerini yürütürken mümkün olan en yüksek hassasiyeti göstereceğinden emin olduğunu kaydetti.
Fakültelerin Dekan, Dekan Yardımcıları, Meslek Yüksekokulu Müdürleri ve öğretim elemanları ilgili komisyonlarındaki temsilcileri ile idari personelin katıldığı programda, akreditasyon sürecini başarıyla tamamlamış olan Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Tolga ŞİNOFOROĞLU’nun deneyimlerini aktardığı sunumunda, genel itibariyle tüm kalite iyileştirme çalışmalarında dikkat edilmesi gereken noktalar ele alındı. Bununla birlikte, alan/program dinamikleri itibariyle ilgili akreditasyon kriterlerinin belirlenmesi ve o standartların gözden geçirilerek sürecin akademik, idari ve öğrencilerin ve de dış paydaşların katılımıyla gerçekleştirilmesi gerektiği ifade edildi. Doç. Dr. Şinoforoğlu, kalite çalışmalarında özellikle Eğitim-Öğretim başlığını detaylı bir şekilde ele alarak bölüm ve programlarda, müfredatların güncelliği, program ve öğrenme çıktıları ile ölçme ve değerlendirme araçlarının tutarlılığı ve kapsamlılığı, iyileştirme çalışmalarında paydaş görüşlerinin alınması, kısaca PUKÖ (Planla, Uygula, Kontrol Et, Önlem Al) döngüsünün etkili bir şekilde uygulanmasının önemini vurguladı.
Soru-cevap ile interaktif geçen etkinlik, Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Figen KARAFERYE’nin gelecek etkinliklere ilişkin bilgilendirmeleri ve Doç. Dr. Osman Tolga ŞİNOFOROĞLU’na teşekkürleriyle sona erdi.