Mühendislik Fakültesi’nde Kalite Süreçleri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Mühendislik Fakültesi’nde Kalite Süreçleri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından, Mühendislik Fakültesi Liderlik, Yönetim ve Kalite Alt Komisyonu üyeleri ile fakültenin farklı bölümlerinden öğretim elemanlarının katılımıyla bir kalite süreçleri değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Uçar ile Mühendislik Fakültesi Liderlik, Yönetim ve Kalite Alt Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Kaan Erarslan ve Alt Komisyon Üyeleri katılım sağladı.

Kalite Koordinatörlüğü adına toplantıda Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Figen Karaferye ve Kalite Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Latife Sürsavur Demirel yer aldı.

Toplantıda, daha önce Kalite Koordinatörlüğü tarafından yürütülen eğitimlerin ve bilgilendirici rehberlerin uygulamadaki etkileri değerlendirildi. Birimin uygulamada karşılaştığı konuların ele alındığı, kontrol–önlem uygulaması niteliğinde bir takip toplantısı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Etkinlikte, PUKÖ (Planla–Uygula–Kontrol Et–Önlem Al) döngüsü eylem planlarının doldurulması, kalite göstergelerinin sistematik biçimde izlenmesi ve Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecinde birimlerden beklenen katkılar üzerinde duruldu. Ayrıca, raporlama süreçleri ve kalite belgelerinin hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken noktalar örnek tablolar üzerinden değerlendirildi.

Toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlanması, uygulamaya ilişkin önerilerin paylaşılması ve birimlerin ihtiyaçlarının belirlenmesiyle sona erdi. Fakülte düzeyinde yürütülen bu tür toplantıların, üniversitemizde kalite farkındalığının güçlendirilmesine ve Kurumsal Akreditasyon sürecine aktif katılımın desteklenmesine katkı sağlaması beklenmektedir.

Son Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2025, Salı